Categories
articole

RELIGIA ÎN VISE (1)

Religia ocupă un loc important în viaţa multor oameni şi ea se reflectă în visele lor, pe care încearcă să le înţeleagă. De multe ori este vorba doar despre biserici, alteori de preoţi, uneori de slujba religioasă, alteori despre îngeri. Astfel de vise redăm mai jos, împreună cu interpretările lor.

Binecuvântarea preoţească

Deşi cea care visează susţine că nu reţine detaliile, visul este destul de amănunţit şi arată temerea ei că n-ar fi primit şi ea binecuvântarea; să vedem visul mai întâi:

Acum câteva zile, am avut un vis din care nu mai reţin foarte bine detaliile… însă este o singură secvenţă din acel vis care nu îmi dă pace: eram într-o biserică, nu foarte mare, eu şi alte câteva persoane, cred că rude cu mine. Printre ele se afla chiar şi tatăl meu. Era ca şi cum am fi fost în vizită în acea biserică. La un moment dat, toţi ceilalţi, în afară de mine care am rămas la un pas în urma lor, s-au îndreptat spre uşă ca să iasă. La uşă era un preot care zicea ceva (nu reţin ce); senzaţia pe care eu am avut-o în acel moment, deşi nu îmi aduc aminte cuvintele, era ca părintele îi binecuvânta, gesticulând din mână ca şi cum ar fi făcut semnul crucii. I-am urmat şi eu… Nu m-am uitat la preot să văd dacă mie îmi dă acea „binecuvântare” – aşa cum gândeam eu în vis – urmând ca după ce eu ies din biserică aceasta să se închidă. Mă neliniştesc acele vorbe ale preotului ca o „binecuvântare” spuse celorlalţi… dar care nu sunt sigură că mi le-a spus şi mie.

Ce răspuns mai bun ar fi putut primi cea care visase, decât cel de mai jos:

Când visezi că intri în biserică înseamnă că ai nişte mustrări de conştiinţă pentru ceva ce numai tu ştii în realitate. Semnul crucii în vis înseamnă, însă, iertare, dar şi semn de suferinţă în viaţa reală. Eşti cam speriată că s-ar putea ca tu să nu fi primit în vis binecuvântarea. Cel mai bine ar fi să-ţi găseşti timp şi să mergi zilele acestea la biserică pentru o binecuvântare reală.” (R.B.)

Fragment din cartea “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”
autor: Radu Botez (parapsiholog) – disponibila aici.

 
Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro