Categories
articole

Ce sunt visele şi cum ne pot fi de folos?

Într-un demers iniţiat de a înţelege lumea viselor, am descoperit o nouă categorie de vise, aceasta poartă denumirea de vise premonitorii. Pentru a putea înţelege mai bine acest proces trebuie mai întâi să definim acest termen conform dicţionarului: Premoniţie = nume dat fenomenului de presimţire a unor fapte viitoare, în general fără motivare raţională; presimţire inexplicabilă a unui fapt viitor; senzaţie care precede, care anunţa un fapt, prevestire, avertisment, presentiment.

Acum că avem clar spre analiză sensul acestui tip de vise, să încercăm să înţelegem ce sunt ele de fapt, şi la ce ne pot fi de folos.
Preoţii adesea nu sunt de acord cu astfel de vise premonitorii sau profetice deoarece cred despre ele că ar fi pure speculaţii, însă, să nu uităm câţi membrii ai Bisericii nu au primit mesaje în vis, câte mănăstiri nu s-au construit la îndemnuri primite în vis. Nu putem contesta faptul că visele premonitorii sunt acele vise care au pretenţia că simt şi prevestesc viitorul.
În planul conexiunii la dimensiuni astrale, starea de somn este „solul” prielnic rodirii fenomenelor paranormale, adeseori constructoare de viziuni şi premoniţii pe care le presupunem influenţate de lumea spriritelor din atemporal. Visele autentic premonitorii par să speculeze elementul surpriză, ele nu se vor anticipate mental sau prin dorinţe, şi nici chemate să anunţe un fapt de viaţă sau o întâmplare.
Evenimentul oniric nu poate fi generalizat, nu există o regulă secretă conform căreia a visa înseamnă a primi o comunicare sau un mesaj, un avertisment sau o prefigurare. Din această cauză, convertirea unui vis premonitoriu într-o semnificaţie valabilă stă sub semnul subiecţilor şi al nesemnificativului. În receptarea unui mare număr de vise, acelea care conţin cu adevărat un mesaj sunt mai rare şi se vor atesta de regulă prin experienţa vieţii.
Un sfat care să vină în sprijinul şi susţinerea acestora ar fi acela de a vă nota cele visate cât mai precis, pentru ca ulterior celor întâmplate în vis să puteţi demonstra faptul că a fost un vis premonitoriu, şi să aveţi o viziune clară a ceea ce aţi visat.

Autor: Isabela Neagu
Coordonator material : Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro