Categories
articole

Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor

Odata cu aparitia anului 2016, a aparut in peisajul on-line si volumul “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor“, visul multor navigatori prin hatisul internetului, care doresc sa-si explice fantasmele noptilor, sa-si cunoasca Sinele, sau pur si simplu sa se informeze la urma-urmei. Autorul acestei vaste lucrari, parapsihologul RADU BOTEZ, a dorit sa daruiasca cititorilor sai primul volum de acest fel aparut in Romania in mediul on-line, o lucrare care – asa cum spune si subtitlul sau – este de dimensiuni enciclopedice care cuprind un bagaj de informatii ce pot satisface dorinta tuturor de a sti cum sa-si interpreteze singuri visele si nu numai. Ca aceasta a fost dorinta autorului, ne spune chiar el, citez „…de ce o carte de vise? Pentru a pune la îndemâna doritorilor un instrument de orientare, pentru că mulţi indivizi nu au capacitatea de a corela activităţile conştiente, trecutul, prezentul, şi chiar viitorul, cu avertizările subconştientului. Cum nu toţi cei care visează şi-şi amintesc visul şi ar dori să-i cunoască semnificaţia consultă un specialist în interpretarea viselor, le punem la îndemână acest “instrument de orientare” născut din înţelepciunea populară românească, completat şi îmbunătăţit de-a lungul timpului”. Si iata, acum, acest „instrument de orientare” este la indemana cititorilor. Cumparand si citind acest volum, fiecare dintre noi va avea posibilitatea sa inteleaga ce anume vrea subconstientul sau sa-i faca cunoscut, sa-i devina constient; ne putem orienta mai bine printre semnificatiile si simbolurile din visele noastre, ne putem intelege mai bine „visele” si aspiratiile, spre propriul progres. Nu vom mai apela la prieteni, vecini sau cunostinte sa ne ajute sa intelegem „ce inseamna cand visezi…” sarpe, sex, cutremur sau cine-stie-ce altceva. Si nu vom mai ramane nedumeriti primind „explicatii docte” dar care se bat cap-in-cap!…

Ca pretul volumului este extrem de accesibil oricui si ca deja a ajuns la cititorii sai, o dovedesc ecourile comentatorilor sai. Iata ce spune Erika N. din Sighisoara: „… si vreau sa va mai spun ca dupa Craciun L-am visat pe Dumnezeu si intreband in dreapta si-n stanga ce inseamna, am primit mai multe raspunsuri, dar nu erau doua la fel. Cand am primit cartea dvs. am citit ca inseamna o mare bucurie, o veste buna, ceea ce nu-mi spusese nimeni dintre cei intrebati. Ei bine, acest lucru a fost cu totul adevarat: dupa nici doua zile, parintii mei stabiliti in strainatate au sosit sa faca revelionul cu noi si sa-si vada nepotica nou-nascuta. A fost cea mai mare bucurie a anului trecut pentru noi. Va multumesc, cu drag Erika”. Sau dna. prof. Maria P. din Bucuresti, care spune: „Am cumparat volumul dvs. pur si simplu pentru informatie, ca eu nu prea sunt preocupata de visele mele. Dar cartea m-a captivat atat de tare, incat o citesc ca pe un roman bun. Si uneori ma surprind gandindu-ma: ce am visat azi-noapte? Felicitari, imi place aceasta carte”.

Ei bine, volumul “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” este harta codificata a Eu-lui dumneavoastra si ea va ingaduie sa cititi si sa intelegeti mai bine cine sunteti si incotro va indreptati, va permite sa va interpretati singuri visele noptii si sa va indepliniti dorintele din viata reala. Lectura placuta!

*Cumpara volumul “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” aici.

CUPRINSUL CARTII:

— CUVÂNTUL AUTORULUI: Scurta incursiune în lumea viselor

— CAPITOLUL I
VISELE – FANTASMELE NOPŢII?
PSIHOLOGIA VISELOR
IMPORTANŢA VISELOR ÎN FUNCŢIE DE ANOTIMPURI ŞI DE LUNĂ
CIFRE ŞI VISE – Visele și semnificatia acestora pe parcursul a 31 de zile
NOPŢI ŞI VISE – Cele 7 zile ale săptămânii și visele noastre
ZODIACUL VISELOR
VISELE EROTICE PE ÎNŢELESUL TUTUROR
SE POATE VEDEA VIITORUL ÎN VIS?
VISELE ŞI BOLILE PSIHICE
COŞMARUL DIN VIS
DACĂ VISEZI CUTREMUR
CE ÎNSEAMNĂ DACĂ VISEZI ŞARPE?

— CAPITOLUL II
SIMBOLURILE ŞI INTERPRETAREA VISELOR
SEXUL ÎN VIS
VIS URÂT – COŞMAR
RELIGIA ÎN VISE
AI VISAT CĂ ZBORI
VISEZ APĂ
DACĂ AI VISAT ANIMALE
VISE DIVERSE

— CAPITOLUL III – Dicționar de vise

*Cumpara volumul “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” aici.

PREFAŢĂ

Când ai deschis această carte (pdf – 504 pagini), dragă cititorule, ai făcut un prim pas inteligent spre cunoaşterea de Sine, căci evoluţia noastră psihică este un lung proces care începe în inconştient şi se finalizează în starea de conştienţă. Aşa cum ghinda poartă în sine germenul stejarului şi omida pe cel al fluturelui, întreaga existenţă a omului este o lungă călătorie a sa către Sine. Este o călătorie de transformare, care se află în centrul mistic al tuturor religiilor, care vine să confirme profunda convingere a lui Carl Gustav Jung că viaţa – dincolo de scopul material – are şi un scop spiritual. Dacă Sigmund Freud a relevat „inconştientul personal”, C.G. Jung ne-a arătat că există şi un „inconştient colectiv”; în timp ce primul este alcătuit din complexe, cum ar fi complexul oedipian, inconştientul colectiv este caracterizat de arhetipuri, modele de comportament instinctuale şi de percepţie, care pot fi urmărite în vise şi mituri. C.G. Jung a ştiut că inconştientul este o sursă de sănătate şi vitalitate, dar şi de o potenţială doză de „rău”. Ca şi S. Freud, C.G. Jung a cercetat atât inconştientul cât şi ego-ul; structurile majore ale psihicului includ acest ego, care este format din persona şi umbră, unde persona este „masca” pe care noi o prezentăm în lume, în timp ce umbra conţine părţi ale Sinelui, pe care le ascundem, părţi mai puţin „bune” ale Sinelui nostru şi mai puţin explorate de noi. Apoi, Anima reprezintă aspectele feminine ale psihicului bărbaţilor, în timp ce Animus reprezintă aspectele masculine ale psihicului, la femei. Visul operează cu simboluri şi oamenii tocmai asta doresc, să le fie „descifrate” aceste simboluri, acele elemente ale visului care, bine „traduse”, arată semnificaţia reală a simbolului oniric, în strânsă legătură cu viaţa lor cotidiană, cu sentimentele şi emoţiile lor, cu gândurile lor, cu trăirile evenimentelor proprii, în raport cu lumea înconjurătoare. Pe de altă parte, nu toate simbolurile din vis pot avea neapărat o semnificaţie ocultă; unele dintre ele sunt doar rezultatul amprentei lăsate în subconştientul nostru de cele trăite pe durata stării de veghe din ziua precedentă.
Toate cele de mai sus, şi încă multe altele, se regăsesc în „Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”. Este volumul cel mai potrivit pentru cultura onirică a oricărui om care doreşte să cunoască şi să se cunoască, volum care cuprinde cele mai multe, cele mai importante şi cele mai variate explicaţii pentru acest fenomen atât de incitant, care este Visul. Nu putem să ne cunoaştem cu adevărat dacă nu ne cunoaştem Sinele interior; nu putem şti cât de buni sau cât de răi suntem, dacă nu suntem capabili să identificăm Umbra în visele noastre; nu putem şti ce calităţi sau defecte avem, dacă nu ne recunoaştem Anima sau Animus-ul. În volumul „Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” veţi găsi numeroase explicaţii ale viselor dumneavoastră, mai mult decât oriunde; în cuprinsul ei găsiţi articole interesante, scrise pe înţelesul tuturor, care vă vor aduce alcătuirea dumneavoastră interioară mai aproape de propria înţelegere, fără de care nu este posibil progresul personal şi care vor face posibilă descifrarea semnificaţiilor simbolurilor onirice din visele dumneavoastră în strânsă legătură cu viaţa cotidiană, dar şi accesarea unor amintiri din trecut cât şi a unor viziuni din viitor. De asemenea, veţi găsi un Zodiac al viselor extrem de cuprinzător, din care veţi afla despre visele din real şi cele din oniric, reacţia la coşmaruri a zodiilor şi multe altele, care vă vor dezvălui multe lucruri neştiute despre zodia în care v-aţi născut. „Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” mai cuprinde un capitol în care sunt interpretaţi termenii descriptori ai simbolurilor din visele dumneavoastră, fie ca aceştia se referă la sex, la religie, la animale sau la alte simboluri care apar în vis. Visele astfel interpretate sunt rezultatul activităţii site-ului www.oniromantie.ro coroborat cu cea a Forumului de Vise „oniromanţie.ro”, primul de acest fel din arealul on-line românesc, în care discuţiile pe teme onirice s-au purtat fără false pudori, în limite decente şi la cel mai elevat nivel, ceea ce a permis extragerea celor mai interesante semnificaţii onirice, din cele mai frecvente vise şi cele mai numeroase totodată. În sfârşit, în cuprins mai găsiţi Dicţionarul de vise, un adevărat „tălmăcitor” de vise, care cuprinde mii de cuvinte, fiecare cu numeroase interpretări şi care vă poate ajuta cu succes în descifrarea înţelesurilor viselor dumneavoastră. Întreaga lucrare „Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” este un univers mirific, care poate fi citită ca un roman de bună calitate, dar care vă poate servi şi ca ghid printre visele nopţii. Dar, mai ales, volumul vă poate ajuta să vă cunoaşteţi mai bine prin intermediul viselor pe care le aveţi, ceea ce poate fi un câştig nepreţuit pe drumul unui progres real în viaţa dumneavoastră.
Întreaga lucrare poartă amprenta şi îi revine meritul de a fi antrenat o astfel de uriaşă dezbatere, parapsihologului RADU BOTEZ, care, de la înălţimea celor 20 de ani de experienţă în domeniul parapsihologiei, a animat-o, a condus-o şi, în cele din urmă, a realizat „Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor”, pe care a dăruit-o cititorilor săi, dornici să înveţe să se cunoască pe Sine.
RADU BOTEZ a publicat numeroase articole şi lucrări de parapsihologie, psihoastrologie, oniromanţie, numerologie şi altele, în presa scrisă şi cea online. Este preşedintele Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie „Ely Star®” şi conduce cu succes un trust de presă online, dintre publicaţiile căruia amintim: www.elystar.ro, www.infoterapii.ro, www.reincarnare.ro, www.superstitii.ro şi altele.
Intraţi acum în acest univers oniric miraculos şi mirobolant.

Livia DRAGU – psihoastrolog
Membru fondator
Asociaţia de Astrologie şi Parapsihologie „Ely Star”

*Cumpara volumul “Noul tău dicţionar de vise – Enciclopedia viselor pe înţelesul tuturor” aici.

Părerea cititorilor

“Adorabila cartea “Noul tau dictionar de vise”. Mi-a amintit de tinerete, dar vad ca si acum se “poarta” interpretarea viselor, ca in vremea lui Jung si Freud. Dar mai detaliata, mai personalizata, mai elaborata. Bravo, domnule autor! Felicitari.”

Prof. Varciu, Sibiu

“Domnule parapsiholog Radu Botez,
Mi-a placut mult volumul dumneavoastra “Enciclopedia viselor” Asi dori sa stiu cum pot sa iau legatura cu dumneavoastra, deoarece am unele problem de familie si cred ca ma puteti ajuta”.


Radu Ioana, Pitesti

“ce mai carte!!!!!! nu mi plac mie chestiile astea da a cumparat nevasta-mea “enciclopedia viselor” si mia placut sa ma uit pe visele altora”.

Militaru Vasile

“Stimate domnule Radu Botez,
Am achizitionat volumul “noul tau dictionar de vise” editie virtuala si in primul rand am remarcat pretul ei foarte atractiv. Cand am primit-o si am inceput sa o rasfoiesc am fost uimita de vastitatea subiectelor abordate (pe cand eu credeam ca este o simpla carte de vise). Apreciez pozitiv munca dumneavoastra si va multumesc.”


Adina V., Baia Mare

“Suntem un grup de iubitori de animale din Dej. Colegul nostru de voluntariat A.V. a cumparat “Enciclopedia viselor” on-line, scrisa de dumneavoastra si am fi fost curiosi sa aflam daca si animalele viseaza? Poate ca intr-o alta editie ne veti da si aceasta informatie. Va multumim, cu mult respect,

Grupul “Prietenii omului” din Dej

“Doresc sa stiu daca “Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor” a aparut si tiparita pe hartie? Si daca “da”, de unde o pot achizitiona?”

Arnica Marioara, Buzau

Alte pareri – click aici