Categories
articole

Controlarea viselor

Unde se termină şi unde încep visele noastre? Deşi visele se desfăşoară numai în mintea noastră, ele ne solicită întreaga atenţie şi devin mai reale decât prorpriul trup care doarme. Desigur, vă puteţi linişti la gândul că întotdeauna vă veţi trezi din vis- cu un gând foarte reconfortant, în special dacă sunteţi unul dintre milioanele de persoane care au coşmaruri.

Vi s-a întâmplat vreodată să vă treziţi şi să nu vă puteţi mişca, evident fără să ştiţi de ce vi se întâmplă acest lucru? Pentru o scurtă perioadă de timp, starea de visare a minţii încă este în control, în vreme ce mintea conştientă (cu tot cu abilitatea de a mişca voluntar muşchii) nu este. Există vreo metodă de a mări această perioadă – în care mintea conştientă este trează, dar nu deţine controlul – atât cât să vă permită să aruncaţi o privire pe tărâmul viselor? Unii oameni pot face acest lucru cu uşurinţă şi chiar şi-au cultivat arta de a-şi controla visele.
Un lucru este sigur, şi anume acela că noi trebuie să fim cei care ne controlăm visele, şi în nici un caz să nu ne lăsăm controlaţi în totalitate de vise, mai ales dacă acestea sunt coşmaruri.

Autor: Isabela Neagu
Coordonator material : Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro