Categories
articole

Interpretarea simbolurilor apărute în vis

„Ce a vrut de fapt visul meu să spună?”; „Ce vrea el să-mi descopere?”; „Cum îmi interpretez simbolurile din vise?”.
Adesea cred că v-aţi adresat asemenea întrebări, în încercarea de a înţelege mesajul primit. Visul este un semnal primit de către oameni pentru a le veni în ajutor. De cele mai multe ori omul nu ţine minte acţiunea visului cu exactitate, însă visul ca orice temă de referinţă are două părţi pe care cu siguranţă ni le putem aminti, şi anume arealul (locul de petrecere a acţiunii), şi acţiunea din areal (adică ceea ce noi facem în acel vis).

De aici putem trage concluzia simbolurilor unui vis, există o multitudine de simboluri de la cele religioase, la cele venite din natură, din alte sfere, astfel de simboluri ar putea fi considerate: apa, sângele, lumina, pisica, bătrânul, copilul, mama, tatăl, moartea, naşterea, zborul şi multe altele.
Aceste vise definesc acţiunea visului şi mesajul în sine. Interpretarea visului în funcţie de propriile simboluri este foarte personală. Este foarte important să identificaţi asocierile pe care chiar dumneavoastră le faceţi în privinţa simbolurilor apărute în vise, înainte de a vă consulta cu surse exterioare cu privire la posibilele înţelesuri ale respectivelor simboluri. De aceea este foarte bine să aveţi propriul jurnal de vise, acolo să puteţi nota, pentru a supune împreună spre analiză. Încercaţi să clarificaţi ce anume înseamnă el pentru dumneavoastră. Rememoraţi alte asocieri anterioare pe care le-aţi făcut cu privire la această imagine, precum şi la sentimentele pe care le aveţi cu privire la ea.
Interpretarea simbolurilor şi ulterior a mesajelor captate prin intermediul viselor trebuie consultată şi cu jurnalul online şi dicţionarul (cartea) de vise, astfel puteţi înţelege mai uşor ceea ce înseamnă pentru dumneavoastră de fapt.
Spre exemplu: am visat o acţiune petrecută într-o biserică în care au apărut ca simboluri principale de analiză: o cruce, un preot etc.
Vom căuta în dictionarul de vise (aici), cuvintele: biserică, preot, cruce; urmând să implementăm definiţiilor rezultate o interpretare corectă a visului.
În sprijinul dumneavoastră vă sunt furnizate toate aceste mijloace de către forumul nostru, pentru a vă putea fi de un real ajutor.

Autor: Isabela Neagu
Coordonator material : Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro